Başlangıç > E-Ticaret > Google Analytics ile E-Ticaret İstatistikleri 2

Google Analytics ile E-Ticaret İstatistikleri 2

Merhaba Arkadaşlar,

Bir önceki yazımda Google Analytics’in e-ticaret bölümüne nasıl ürünlerini ekleyeceğimizden bahsetmiştik. Şimdi ise buradan ürünü silme üzerinde duralım istiyorum. İlk önce söylemek isterim ki ürünü _addItem olarak ekleyebiliyoruz fakat _deleteItem gibi bir seçenek bulunmamakta.

Şimdi böyle bir şeye neden gerek var onu açıklayalım. Mesela siparişi aldınız ve Google Analytics’e bunu eklediniz. Fakat herhangi bir nedenden dolayı bu siparişi iptal etmek zorunda kaldınız. Eğer biraz sonra göstereceğim işlemi yapmaz iseniz analytics raporlarınız yanlış olacaktır.

Şimdi ürün olarak bir önceki yazıda girdiğimiz bilgileri varsayalım ve bu ürünü google analytics’den silmek için ne yapmamız gerektiğini yazalım.

Yine bir resim ve kodların olduğu bir text dosya paylaşacağım.

Şimdi ne yaptığımızı anlatayım. Aslında anlatılacak pek de bir şey yok. Resimde tam olarak göremiyor iseniz buradaki dosyayı indirerek detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Bir önceki yazıdaki dosyayı ve bu yazıdaki dosyayı incelediyseniz tek farkında fiyat, adet, vergi ve kargo ücretinin başındaki eksi (-) işareti olduğunu görmüş olmanı gerekiyor. Burada direkt olarak ürünü silme olmadığı için böyle bir yöntem ile aynı ürüne ait bilgileri eksi (-) olarak gönderiyoruz ve böylece raporlara düzgün bir şekilde yansımasını sağlıyoruz.

Bu kısmı e-ticaret sitenizin yönetim paneli bölümünde bulunan siparişler bölümünde sipariş düzenleme ekranında sipariş iptal olarak seçildiği bölümde iptal edebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

Google Analytics Help

Umarım işinize yarar.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın